Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Κλασσικά Μαργαριτάρια Ελλήνων μαθητών...


     o   Ατρόμητος ο Έλλην Στρατάρχης, κοίταξε κατάματα τον... εισβολέα και με τα λίγα περσικά που ήξερε του είπε: Μολών Λαβέ. (από γραπτό υποψηφίου αστυνομικού, Αθήνα 1990).
    o   Και οι Ρώσοι ανέδειξαν μεγάλους ποιητές όπως ο Πούσκας, ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Ιβάν ο Τρομακτικός. Από την ποίηση αυτή σώζεται σήμερα η Σιβηρία με την παγωμένη λίμνη των Κύκλων που ο Τσακ Κόφσκι την έκανε παλέτα". (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1988)
    o   Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ. (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Θηβών)

o   Η επανάσταση του '21 έγινε πριν από 1821 χρόνια. Σήμερα γιορτάζουμε την τελική του πτώση. (γραπτό μαθητή σε εξετάσεις για την Ιστορία - Γυμνάσιο Κορίνθου 1989)
o   Η μάνα του Ρασπούτιν ήταν η Ρασπουτάνα, τεραστίων διαστάσεων Ρωσίδα της Σιβηρίας. (από Έκθεση για τη Ρωσία μαθητή του Γυμνασίου Καρδίτσας, 1991)
o   Οι Δέκα Εντολές γράφτηκαν από τον Σινά και παραδόθηκαν στον Μωυσή στην Πλάκα. Ήταν όλες πέτρινες, αλλά σαφέστατες. (από την Έκθεση ιδεών υποψηφίου στη Σχολή Αστυνομίας, 1992)
o   Το ακριβώς αντίθετο της Αγίας Τριάδας είναι η Διαβολική Τριάδα, πυρ, συν γυναιξί και θάλασσα. Πράγματα του Σατανά. (από διαγωνισμό στα Θρησκευτικά - Λύκειο Ξάνθης 1991)
o   Ο Ε. Λύτης και ο Σ. Εφέρης είναι και οι δύο Έλληνες ποιητές κατηγορίας νόμπελ. (από Έκθεση του μαθητή του Γυμνασίου Αργοστολίου, 1992)
o   Ο Κουστώ είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, αλλά που δεν κατοικούσε στην Ιθάκη, και για το λόγο αυτό οι περιπέτειές του δεν λέγονται Οδύσσειες αλλά Κουστωδίες. (υποψήφιος στη Σχολή Αστυνομίας, 1991)
o   Η επανάσταση στις Ινδίες είχε αρχηγό και σύμβολο το Γάντι του Μανχάταν. (από Έκθεση μαθητή του Γυμνασίου Ζωγράφου, 1990)
o   Το τρίγωνο που φέρει δύο γωνίες λέγεται διαγώνιον. (από διαγωνισμό στη Γεωμετρία, Γυμνάσιο Ιωαννίνων, 1982)
o   Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι. (μάθημα Γεωγραφίας, Λύκειο Χανίων, 1990)
o   Ο γλάρος είναι αποδημητικό πουλί. Το καλοκαίρι πάει στην παραλία, το χειμώνα στις ακτές. Ενδιαμέσως στους σκουπιδότοπους και λιμάνια. (Γυμνάσιο Καβάλας, 1988)
o   Ο κύκλος είναι μία στρογγυλή γραμμή, χωρίς συνδέσεις, ενωμένη με τέτοιο τρόπο που δεν μπορείς να καταλάβεις που αρχίζει και που τελειώνει. (Γυμνάσιο Ηρακλείου, 1991)
o   Ο κύκλος δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, εκτός αν σταματήσεις το διαβήτη. (Γυμνάσιο Καρδίτσας, 1989)
o   Η ελονοσία καταπολεμήθηκε και εξαφανίσθηκε δια των προσπαθειών της επιστήμης. Και η γρίπη; Πέρα βρέχει. (Υποψήφια νοσοκόμα, Νοσοκομείο Αγρινίου)
o   Το εκτάριον βρίσκεται ακριβώς μεταξύ πενταρίου και επταρίου. (Γυμνάσιο Κιλκίς, 1992)





Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Απίθανα μαργαριτάρια Ελλήνων μαθητών http://24wro.blogspot.com/2011/03/blog-post_9108.html#ixzz1HEyE1n00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου