Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μύθοι, αλήθειες, και άλλα σχετικά με την παραλία.

Όταν ήσουν μικρός τα άκουγες από τη γιαγιά σου, στη συνέχεια στα έλεγε η μαμά σου και τώρα στα λέει η κοπέλα σου. Οι γυναίκες δεν αλλάζουν ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά δεν θα ασχοληθούμε μ' αυτό εδώ! Θα μιλήσουμε για τις γνωστές άγνωστες συμβουλές που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα. Καλοκαίρι είναι, ρίξε μια ματιά.


Μην κολυμπάς με γεμάτο στομάχι
Εδώ το θέμα είναι σχετικό. Αν έχει φάει ένα μικρό γεύμα δεν υπάρχει πρόβλημα, αν έχεις φάει όμως τον αγλέορα τι το θες το μπάνιο; Αφού καλά καλά δεν μπορείς να κουνηθείς απ' την ξαπλώστρα. Το να φας ένα τοστ πριν το μπάνιο δεν είναι τίποτα αλλά αν έχεις τσακίσει 2 κλαμπ και έχει χτυπήσει και κάνα 2 μπύρες κάτσε καλύτερα στα αυγά σου. Οι ειδικοί λένε πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ πνιγμός από το φαγητό αλλά όσο να πεις το κολύμπι είναι άθληση. Θα πήγαινες ποτέ για μπάλα με γεμάτο στομάχι; Ξέρω, πήγες και το μετάνιωσες.

Το ηλιακό έγκαυμα σε μαυρίζει
Ναι, και η μπύρα σε αδυνατίζει.

Έχω σκούρο δέρμα εγώ, δεν καίγομαι
Μου θυμίζει το «όσο και να πιω αν πιάσω τιμόνι είναι σα να μην ήπια τίποτα». Οι σκουρόχρωμοι τύποι επιδερμίδας δεν έχουν ανοσία στις ακτίνες του ήλιου, χρειάζονται και αυτoi προστασία.

Μην ξύνεις το τσίμπημα η δάγκωμα από έντομο
Σωστό είναι αυτό αλλά νομίζω πως το ξύσιμο είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής –στην αρχή τουλάχιστον-. Μη μου πεις πως δε συμφωνείς.

Αν σε τσιμπήσει τσούχτρα κατούρησε στο τσίμπημα
Δεν υπάρχει απολύτως καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει το παραπάνω. Το μόνο που μπορείς να καταφέρεις είναι να γίνεις ρεζίλι στην παραλία και να απομακρύνεις τους πάντες από γύρο σου. Οπότε ξανασκέψου το και πήγαινε σε κάποιον γιατρό.




http://www.larisaout.gr/gia-gelia-/item/2035.html#ixzz1RtiM8bXh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου