Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Η Κρήτη Εάλω!

Ως ανέκδοτο θα φάνταζε ακόμη και πριν λίγα χρόνια αν κάποιος υποστήριζε ότι κυβερνητικοί βουλευτές και στελέχη θα αποδοκιμαζόντουσαν από ψηφοφόρους τους στο παραδοσιακό κάστρο του ΠΑΣΟΚ, το πράσινο νησί της Κρήτης. Και όμως το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα αποδοκιμασίας και απειλών κατά κυβερνητικών στελεχών πληθαίνουν (χαρακτηριστικό το παράδειγμα με τον Υπουργό υγείας Λοβέρδο) ακόμη και για τους βουλευτές που ψήφησαν.
Σε Ηράκλειο και Χανιά τα περιστατικά είναι συχνά με βιαιοπραγίες ακόμη και καταστροφές σε γραφεία κομμάτων και
βουλευτών. Και επειδή οι Κρητικοί δεν αστειεύονται οι επικεφαλείς της ελληνικής αστυνομίας στο νησί θορυβημένοι και προφανώς πιεζόμενοι και από τους βουλευτές που έχουν χάσει τον ύπνο τους πραγματοποίησαν προχθές ευρεία σύσκεψη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Μια αστυνομία όμως που εξ αντικειμένου έχει εμφανείς αδυναμίες να ανταποκριθεί τη στιγμή που αδυνατεί να επιτηρεί επί 24 όρου βάσεως τα κομματικά γραφεία και τους βουλευτές του νησιού. Η κρίση και τα κυβερνητικά ψαλίδια σε μισθούς, συντάξεις με την φοροκαταιγίδα επί θύραις έχει στη κυριολεξία γονατίσει τον πάλε ποτέ τουριστικό παράδεισο της Κρήτης.
Αλλά και οι ίδιοι οι υπερήφανοι και φιλόξενοι Κρητικοί που έχουν στο DNA τους την σκληρή δουλειά και την διασκέδαση βλέπουν να επηρεάζονται ουσιαστικά και άμεσα από τα πρωτόγνωρα και ανελέητα κυβερνητικά μέτρα. Θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ όψιν το κόστος που επιβαρύνει τους Κρητικούς επιχειρηματίες αλλά και τον απλό κόσμο με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το πάλαι ποτέ λοιπόν πράσινο νησί αισθάνεται προδομένο από την κυβέρνηση που επί δεκαετίες υποστήριξε με φανατισμό.
Ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός της πρόσφατης απόπειρας τοποθέτησης διοδίων έξω από την πόλη του Ηρακλείου Κρήτης προς την πόλη του Ρεθύμνου και προς την πόλη του Αγίου Νικολάου. Το εγχείρημα εγκαταλείφτηκε από τις αντιδράσεις και μόνο της φήμης που κυκλοφόρησε.
Επιπλέον δεν είναι λίγες οι συζητήσεις που γίνονται και αντιμετωπίζονται σοβαρά από τον λαό της Κρήτης που φαίνεται να υποστηρίζει την ανεξαρτητοποίηση της από την υπόλοιπη Ελλάδα το 2013 που λήγει και το συμβόλαιο ένταξης. Εμμέσως πλην σαφώς συχνά – πυκνά καλλιεργείτε ανάλογο κλίμα μέσα από αναφορές διαφόρων επιφανών Κρητικών σε εμφανίσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ.
Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ευρωβουλευτή της Γερμανίας κ. Χατζημαρκάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο. Ανεξάρτητα πάντως από το τελευταίο που μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί και ως… υπερβολή όταν δεν ξέρει την τρέλα των Κρητικών, η δυσφορία στο νησί απέναντι στα κυβερνητικά στελέχη διαρκώς μεγαλώνει, και κανείς δεν ξέρει σε ποιο βαθμό η αστυνομική …επιτήρηση αρκεί για να τους προφυλάξει από τα χειρότερα.
Κάλιο αργά παρά ποτέ κυρίως οι νεότερες γενιές όπως συμβαίνει σε όλα την Ελλάδα παίρνουν χαμπάρι ότι στο όνομα της δημοκρατικοφροσύνης το όποιο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι όχι μόνο έπαιξαν σκάκι στη πλάτη τους, αλλά και φτιάχτηκαν .Καιρός ήταν…




http://heraklion1.blogspot.com/2011/07/blog-post_2679.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου